[Plaatje]

Cat Ninden

[English-f
lag] This leads to the English version.


De Japanse versie van de Samoerai Pizza Cats

De naam van de Japanse versie van de Samoerai Pizza Cats is Kyatto Ninden Teyandee. De makkelijkste manier om ze te onderscheiden van de Pizza Cats, is het Cat Ninden te noemen.

Een vertaling is moeilijk te geven, omdat er een grap in de titel it. Zoals veel van deze informatie komt de volgende quote van Steven Waldman:

De naam van het restaurant, de Pizza Cat, slaat op Pizza Hut. De stad die de katten verdedigen heet Edoropolis, en Edo is de oude naam van Tokyo. De stad is een mengelmoes van hi-tech en low-tech. Je ziet dat de huizen eruit zien alsJapanse huizen in oude stijl, maar met schotelantennes. De bevolking bestaat uit mechas (robots) die kunnen groeien en ouder kunnen worden.

De Cat Ninden afleveringen zijn bewerkt voor het Engelse publiek. Volgens Darwin O'Conner: Volgens de informatie uit de Character Guide:

Speedy Cerviche

Speedy's naam is Yattaro. Yattaro betekent Ik zel je bevechten! en taro is een normaal einde voor een Japanse naam van een man.
  • Hoogte: 174 cm
  • Gewicht: 29 kg
  • Leider van Nyankee, ober/besteller voor de Pizza Cat.
  • Wapens: Shurikens en zwaard, gebruikt een verborgen tweede zwaard als hij boos wordt en gebruikt zijn geheime wapen, de Cat's Eye Slash.
  • Geboren te Edoropolis.
  • Verliefd op Mi-chan (Lucille).

Guido Anchovis

Guido's name is Sukashii which means show-off.

Polly Esther

Polly's naam is Pururon, wat het geluid van een spinnende kat is.

Seymour Big Cheese

De Big Cheese, die een vos is, heet Koun-No-Kami. Kami is een titel voor een feodale landheer. De vos is in Japanse legenden het slimst en slechtst van allemaal.

Pagina voor het laatst aangepast op 26-11-1995, stuur opmerkingen naar Patrick Atoon.

[Pizza Cats-icon]

[ Samoerai Pizza Cats ]


Originele animatie © 1990 Sotsu agency
Tatsunoko Production Co, Ltd.

Beelden en geluid © 1991 Saban International Services, Inc
Saban International N.V.