[Pizza Cats plaatje]

Wie zijn de Samoerai Pizza Cats?

[English-flag] This leads to the English version.

Ondertussen zul je wel geraden hebben dat Samoerai Pizza Cats de naam is van een tekenfilmserie in anime stijl. De serie is genoemd naar de helden, drie katten in een modern samoerai pakje. De naam van de tekenfilm, en zelfs een regel in het openingslied geven een zachte hint dat het een parodie is op de tekenfilmserie Teenage Mutant Ninja Turtles ("We've got more fur than any Turtle ever had!"). Interessant detail: de Japanse versie heet Kyatto Ninden Teyande, wat vertaald iets als Ninja Legende Katten betekent. Japanse titels zijn te gek, of niet?

Het speelt zich allemaal af in een Japans uitziend dorpje dat `Little Tokyo' heet waar de Pizza Cats een meeneem restaurantje hebben. Little Tokyo wordt bewoond door allerlei dieren. De officiële bestuurder van de stad is de keizer, maar omdat hij knatergek is wordt zijn taak waargenomen door een raad van wijze mannen. Een van de leden van deze raad heet Seymour "Big" Cheese, die in het geheim probeert controle over de stad te krijgen.


Het pizza restaurant is slechts een dekmantel voor hun werkelijke baan... Elke keer als het kwaad toeslaat, worden de Pizza Cats gelanceerd in de richting van het gevaar vanuit de pistool-achtige klokketoren die verrijst uit de dak van hun restaurant.

De Pizza Cats hebben drie kostuums. Ze hebben er een voor het dagelijks werk, met schort en een soort logo van het restaurant. De tweede vorm is hun normale vecht-outfit, en de derde vorm is hun extra flitsende gevechts-outfit.

De Pizza Cats staan niet alleen. Er is een Rescue Team (dat soms wel het B-team genoemd wordt) bestaand uit vier katten die allemaal hun eigen restaurant hebben. Elke keer als de Pizza Cats in problemen zitten, rinkelen ze met de reddingsbel om hun nek. De vier katten staan voor de vier elementen:

De wapens van het B-team kunnen gecombineerd worden tot superwapens: Bat Cat's helo-pack en Meowzma's power pack kunnen gecombineerd worden tot een wapen dat afgevuurd wordt door Bat Cat. Net zo kunnen General Catton's kanonnen en Spritz' water pack gecombineerd worden met Spritz als bediener. Alle vier de wapens kunnen ook nog eens gecombineerd worden tot een wapen waarvan de engery blast bijna net zo sterk is als die van het Magische Ginsu zwaard.


Gelukkig hebben de schrijvers van de scripts in elke aflevering wat kwaad gestopt, want anders waren de Pizza Cats snel zonder werk. Het kwaad neemt meestal de vorm aan van een gigantische monsterachtige robot, uitgevonden door Jerry Atric voor de Big Cheese die weer eens zijn zinnen heeft gezet op het bedwingen van de bevolking van Little Tokyo.Pagina voor het laatst aangepast op 02-09-1995, stuur opmerkingen naar Patrick Atoon.

[Pizza Cats-icon]

[ Samoerai Pizza Cats ]


Originele animatie © 1990 Sotsu agency
Tatsunoko Production Co, Ltd.

Beelden en geluid © 1991 Saban International Services, Inc
Saban International N.V.